Το Ιστολόγιο δημιουργήθηκε από φίλους του Μαινάλου, για την ενημέρωση , την γνωριμία όλων και για να σας παρουσιάζουμε δράσεις που αφορούν την περιοχή.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Γ.Κουμαρέλας: Ο ΕΟΣ Τρίπολης λειτούργησε ως τροχοπέδη διαχρονικά για την ανάδειξη του χιονοδρομικού!


Με μικροενέσεις δεν αναδεικνύεται το Χιονοδρομικό- Η Τρίπολη να αναλάβει τη διαχείρισή του - χάθηκαν μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες στο παρελθόν

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος Λεβιδίου Γιάννης Κουμαρέλας με την ιδιότητα του δημότη για το θέμα του χιονοδρομικού. Ο κ. Κουμαρέλας αναφέρθηκε σε κάποια γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παρελθόν και χαρακτήρισε τον ΕΟΣ Τρίπολης "τροχοπέδη' στην ανάδειξη του χιονοδρομικού διαχρονικά.

Ο κ. Κουμαρέλας τόνισε πως οι τρεις δήμοι Λεβιδίου, Φαλάνθου και Μαντινείας είχαν συστήσει το Σύνδεσμο Μαινάλου και είχαν επιχορηγήσει ένα έργο 70 εκατομμυρίων δραχμών για υποδομές στο Χιονοδρομικό, οι οποίες αποτελούν περιουσία του δήμου Τρίπολης πλέον ενώ ενημέρωσε προχώρησαν σε μελέτη για το χιονοδρομικό αφού κάθε κίνηση για παρέμβασή τους που θα αποσκοπούσε σε περαιτέρω ανάδειξη προσέκρουε στο Δασαρχείο και απαιτείτο χωροταξικός σχεδιασμός αλλά ο ορειβατικός σύλλογος στάθηκε τροχοπέδη και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ ΤΟ 96-98 και στην επιχορήγηση των 46 δις δραχμών, αφού ο σύλλογος δεν παραχωρούσε τίποτα στο βουνό. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Κουμαρέλα,  χάθηκε μία ευκαιρία για ανάδειξη του χιονοδρομικού.

Επεσήμανε πως η Τρίπολη πρέπει να αναλάβει τη διαχείριση του χιονοδρομικού αφού οι μικροενέσεις προς τον ΕΟΣ Τρίπολης δεν οδηγούν πουθενά και δεν θα αναδειχθεί με αυτόν τον τρόπο το βουνό, αφού το ίδιο πρόβλημα είχαν αντιμετωπίσει και αυτοί στο παρελθόν αφού εμπλεκόταν και ο σύλλογος σε κάθε προσπάθεια που έκαναν ...

Ε.Τ. από το ArcadiaPortal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου